In momentul actual, scoala dispune de:
- 23 săli de clasă,
- laboratoare de informatică, fizică/ chimie,
- biologie,
- o sală de sport ,
- 7 cabinete,
- o sală pentru bibliotecă,
- un cabinet stomatologic,
- un cabinet medical,
- un cabinet logopedic/de educaţie incluzivă,
-două terenuri de sport.
In ceea ce priveşte dotarea cu echipamente, in laboratorul de informatica exista un număr de 30 calculatoare , imprimantă, scanner , 10 calculatoare la contabilitate, secretariat, director, administratie ,cabinete logopedie/ed. incluziva , bibliotecă, copiatoare tip xerox, 1 fax,, 4 imprimante, 2 televizoare color, 1 aparat DVD-player , 3 videoproiectoare, 1 frigider, 1 maşină de spălat, 1 aspirator, .
Gradiniţa are în dotare calculatoare, televizoare color, aparate video, 1 xerox, 1 casetofon, 1 imprimantă şi un multifunţional1 fax, 1 frigider şi 1 maşină de spălat.
O evoluţie semnificativă s-a înregistrat şi în ceea ce priveşte dotarea şi activitatea bibliotecii, în prezent în evidenţă exista 18.787 volume, aria de acoperire a domeniilor de interes fiind largă şi diversificată. În anul 2012/2013 numărul volumelor din acest compartiment a crescut cu 52 de volume, în anul 2013/2014 cu 70 volume . În dotare, există un un radiocasetofon pentru audiţii muzicale. Numărul de cititori este o dovadă a eficienţei acestui compartiment, atât pentru elevi cât şi pentru întreg personalul unităţii, deoarece activitatea compartimentului se desfăşoară după un program flexibil, adaptat orarului şcolii, cât şi sâmbăta la diverse activităţi cu elevii, în aşa fel încât să răspundă tuturor cerinţelor. Lunar, bibliotecarul şcolii se informează cu privire la noutăţile editoriale, popularizând informaţiile elevilor şi cadrelor didactice.
Accesul permanent la laboratoare, permite asigurarea accesul oportun al tuturor elevilor la spaţiile cu destinaţii specifice. Spaţiul aferent orelor de educaţie fizică este adecvat, desfăşurându-se într-o sala ce este decorată corespunzător şi pe cele două terenuri din incinta şcolii, având în dotare echipamentele necesare pentru buna desfăşurare a activităţilor de profil. Toate disciplinele sunt asigurate cu mijloace de învăţământ şi material didactic tradiţional şi în unele cazuri moderne, achiziţionate cu venituri din surse variate (donaţii, sponsorizări, premii obţinute la proiecte educative la care ne-am implicat, fonduri proprii). Uzura morală sau fizică a unor dotări a fost compensată prin implicarea cadrelor didactice, a elevilor şi părinţilor în reabilitarea lor.
În structura de bază şcolii există un cabinetul medical, un cabinet stomatologic dotate corespunzător. Compartimentele funcţionale ale şcolii: secretariat, contabilitate, întreţinere şi pază sunt asigurate cu personal calificat în procent de 100%. Activitatea acestora se desfăşoară după un program adaptat la specificul şcolii şi după reglementările legale aferente. Privitor la dotarea compartimentelor funcţionale, aceasta este corespunzătoare şi adecvată activităţii desfăşurate, iar secretariatul, administraţia, contabilitatea, biblioteca, cabinetul logopedic/ed. incluzivă,cabinetul de consiliere au în dotare calculatoare legate în reţea, imprimante , iar personalul angajat exploatează eficient această oportunitate.
Un obiectiv prioritar în managementul financiar al unităţii este acela de a configura anual planul pentru dotarea cu mijloace de învăţământ şi material didactic pe principiul achiziţiilor orientate dominant spre domeniile deficitare respectiv spre acele mijloace considerate multifuncţionale şi cu posibilitate de exploatare maximă.